Corona steun gemeente

Organisaties krijgen maximaal 1000 euro voor controleren coronapas

Het controleren van coronabewijzen kost extra tijd en dus extra geld. Daarom heeft het Rijk een coronasteunbeleid in het leven geroepen, waar alle ondernemers en andere organisaties die verplicht zijn de QR-code te controleren zich voor aan kunnen melden.

De gemeente Tubbergen wil het geld eerlijk verdelen. Dat betekent in de praktijk dat er maximaal 1000 euro per organisatie wordt toegekend. Deze regeling geldt alleen voor de extra kosten die hiervoor gemaakt zijn in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.

Organisaties kunnen hiervoor via de website van de gemeente een aanvraag indienen. Het verzoek voor een tegemoetkoming moet voor 8 januari 2022 bij de gemeente aangevraagd zijn.

De bijdrage vergoedt kosten voor de inzet van werknemers en arbeidskrachten die coronatoegangsbewijzen controleren of de controle van coronatoegangsbewijzen bevorderen en vergemakkelijken. Te denken valt aan de inzet van gastheren, -vrouwen, maar ook materiële kosten die de controle van het coronatoegangsbewijs bevorderen, zoals het gebruik van polsbandjes.

Reacties zijn gesloten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht