Introductieworkshop ‘Samen Slim Deelnemers Werven’

In het najaar van 2022 geeft Cultuur in Enschede i.s.m. Cultuur in Almelo de cursus Samen Slim Deelnemers Werven. Dit gaat over ledenwerving en -binding voor amateurkunstgroepen. Deze cursus bestaat (na een introductieworkshop) uit 3 lessen. De gehele cursus is gericht op amateurkunstgroepen uit Enschede en Almelo, maar als amateurkunstgroep uit Oldenzaal, Dinkelland of Tubbergen ben je van harte welkom om deel te nemen aan de introductieworkshop op donderdag 6 oktober. Hieronder vindt je meer informatie over de introductieworkshop en de rest van de cursus.

Doel

Doel van de workshop en de daaropvolgende cursus is het scherp kijken naar je vereniging en omgeving, en op basis daarvan ledenbinding en ledenwerving op te zetten.
In de cursus doe je onderzoek binnen je eigen groep, kijk je naar je omgeving, en maak je een plan voor het werven en/of behouden van (nieuwe) leden. De naam van de methodiek is Samen Slim Deelnemers Werven, en verstaat onder “deelnemers” niet alleen mensen die meedoen met een activiteit, maar eigenlijk vooral leden.

Doelgroep

Deze bijeenkomsten zijn gericht op voor amateurkunstgroepen uit Enschede en Almelo. De introductieworkshop is ook toegankelijk voor amateurkunstgroepen buiten Enschede en Almelo.

Deelnemers introductieworkshop

Per deelnemende vereniging worden 2 personen verwacht. Iedereen kan meedoen, ook als je daarna de cursus niet gaat volgen.

Deelnemers cursus

De cursus is alleen te volgen als je ook de introductieworkshop gevolgd hebt.

Per deelnemende vereniging worden minimaal 3 personen, en max 5 personen verwacht. Het dringende advies hierbij is om naast bestuursleden, ook “reguliere” leden van de vereniging aan te laten sluiten. Zo landt de info uit de bijeenkomsten breder, en kan je de thuiswerk opdrachten beter maken.

Per gemeente kunnen max 5 verenigingen deelnemen aan de cursus.

Data

De bijeenkomsten zijn gepland op de avonden van:

  • donderdag 6 oktober 2022 – introductieworkshop. Locatie: Theater Hof88, Elisabethhof 4, 7607 ZD Almelo.
  • donderdag 10 november 2022 – sessie 1. Locatie: Theater Hof88, Elisabethhof 4, 7607 ZD Almelo.
  • donderdag 8 december 2022 – sessie 2. Locatie: Prismare, Roomweg 167d, 7523 BM Enschede.
  • donderdag 26 januari 2023 – sessie 3. Locatie: Prismare, Roomweg 167d, 7523 BM Enschede.

NB: om de cursus te kunnen volgen is deelname aan de introductieworkshop verplicht.

Locatie

De workshop en de daarop volgende (optionele) cursus worden fysiek gehouden in Enschede én Almelo.

Aanmelden introductieworkshop

Als vereniging uit Oldenzaal, Dinkelland of Tubbergen kun je je op dit moment alleen aanmelden voor de introductieworkshop. Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

 

Reacties zijn gesloten.

« Terug naar het nieuwsoverzicht